söndag 19 mars 2017

de Buyer

Vi köpte en ny stekpanna för några veckor sedan. Vi har haft en titanpanna med någon slags nonstickbeläggning som nu börjat ge upp. Dessutom lyckades jag när den pannan var ganska ny tappa den i golvet så att den blev vind så den har nästan aldrig stekt jämt över hela ytan.

Tack vare tips från en matintresserad kollega så slog vi till på en 32 cm de Buyer kolstål stekpanna. För det första när vi fick den kändes den gigantisk, men den hade en riktig hårdrocks look med det blanka stålet. Diskade av den skyddsvaxet och värmde upp lite rapsolja i den och smörjde sedan ut det i pannan för att få en första behandling innan matlagning. Sen var det bara att köra. Det en en grym känsla i denna stekpanna det man steker släpper fint efter det fått en stekyta och glider likt en hockeypuck på isen. Den råa stålytan börjar mörkna och jag tycker det bara blir vackrare med tiden, vad jag sett på nätet kommer den bli riktigt mörk med tiden och nonstickfunktionaliteten blir ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar