söndag 8 februari 2015

Vintertider


Vinter innebär tid att läsa böcker, planera och rita skisser på vad vi ska ta tag i till våren i trädgården. Frösådd av perenna växter har vi redan gjort och om några månader kommer odlingslampan fram för förodling av mer växter. Vi väntar fortfarande på att få klart det sista med köpet av marken bakom vår tomt så vi får ytterligare 850 kvm att odla på. Planerar att bygga ett litet drivhus mot södergaveln då vi inte har tid och budget att fixa ett riktigt växthus detta år. Växthusdrömmen är ett ca 20 kvm växthus samt ett litet hönshus och hönsgård i anslutning. Tanken är att låta hönsen gå in i växthuset på vintern och rensa upp och skita ner (gödsla) inför nästa säsong. Höns är nått som verkligen lockar och som kan tillföra så mycket till vår trädgårdsdesign. De kan ge oss bland annat ägg och gödsel.

Det är svårt att ta sig ut i snön när det är plusgrader och slask. Men denna helg har det varit fint så det har blivit många snö- och isaktiviteter med barnen. Skridskor, skidor, snöborg och spårning. Vi hittade ett skidspår som entusiaster med skoter dragit upp längst skogsvägar i trakten antagligen för vasaloppsträning. Så vi åkte cirka en kilometer med barnen som denna vinter kommit igång med vintersportandet på allvar.

Intresset för jobbet går i vågor för mig. Från att söka och sukta efter nya jobb till att trivas jättebra. Just nu är det riktigt intressant och spännande. Att vara inblandad i stora infrastrukturprojekt är skoj och just nu är det järnvägsprojektet Ostlänken (Södertälje-Linköping). Mycket att göra under denna vår och med stort ansvar vilket är motiverande. Kanske har även arbetslusten med säsongen att göra, det blir svårare ju djupare in i odlingssäsongen man kommer att ha lust med jobbet när fritiden blir så värdefull och inspirerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar