tisdag 30 juli 2013

Slutrest!

Vi har inte varit hemma mycket de senaste två veckorna. Först en trip till mina hemtrakter för lite spel, lek och god mat med mina gamla kompisar från gymnasietiden. Sedan cirka ett dygn hemma för ompackning innan fjällresa till Lofsdalen. Vi han sätta ett vinteräppleträd några havtorn samt en häggmispel. De ska bilda ett vindskydd mot våra planteringar, samt såklart öka mångfalden ytterligare. Dessutom ska vi flytta delar av de ettåriga växterna närmare huset till nästa år, helt i linje med permakulturprinciper, så detta blir en del i den planeringen.

Lofsdalstrippen var en skön avkopplande tillställning med fiske, fjällvandring och massor av god mat! Har inte gjort någon invägning än men jag gissar att intaget av energi var större än uttaget den veckan.

Nu är frågan om det blir lite svalare framöver så man orkar börja gräva för framtida trädgårdsdam eller om man bara ska dricka riktigt med vätska och hålla sig i skuggan alternativt i vatten. Dammen ska såklart grävas förhand med spade och spett. Träning utan att betala för dyra gymkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar