onsdag 22 december 2010

Osocialt nätverkande

Har fixat och trixat med den digitala underhållningsapparaturen i hemmet de senaste veckorna. Skaffade en NAS (Network Attached Storage) för att lagra familjens samlade mediafilskatter. En tidig julklapp från min kära fru gav mig sista pusselbiten i systemet, en Xtreamer. Det är en liten pryl som kopplat till hemmabiosystemet ger oss tillgång till alla mediafiler på nätverket samt en del webbtjänster. I helgen löste jag sista nätverksdetaljen med en switch bakom TV-bänken. Nu är alla enheter som har behov av eller möjlighet att koppla upp sig fått nätverksaccess!

Vad betyder då allt detta ”technobabble”? Vi kan med några knapptryckningar med fjärrkontrollen njuta av några veckors musik från den snart helt ”viritualiserade skivsamlingen” räknat i unika lyssningsminuter. Alla filmer och bilder tagna med våra kameror kan avnjutas från TV-soffan på samma sätt.

Vi snackar High Definition Baby!!

Bland människorna i hemmet så plågas småttingarna av diverse åkommor. Junior blev förkyld och rosslar ordentligt i liggande ställning. Minior plågas just nu av ett antal tänder som är på väg att tränga fram. Föräldrarna plågas av sömnlöshet, i viss mån självförvållad så oss är det inte lika synd om.

Har varit beredskapsledig idag men går av beredskapen först imorgon. Så det blir en tripp till jobbet för att dumpa beredskapsväskan på den kollega som är den olyckligt lottade att jobba julhelgen. Ett benpass på gymmet är planerat efter detta och sedan ska förbränningen vara igång för att tackla julmaten som ska intas hela helgen…

Ska inte jobba igen förrän 10 januari 2011!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar